īntre noi, fetele...

Cum să ai grijă de părul tău īn sezonul rece

Sezonul rece este aici și o dată cu el au venit și ploile și vāntul. Asta īnseamnă că trebuie să acordăm o atenție mai mare īngrijirii părului așa că m-am gāndit ca azi să vă ofer niște sfaturi legate de această temă.

Pentru a ne asigura că părul nostru nu suferă din cauza frigului și că nu īși va pierde vitalitatea și strălucirea, avem de urmat cāțiva pași foarte simpli. Iată care sunt aceștia.

Masca de par

1. Folosește balsam: fie că este vară fie că este iarnă, acest produs de īngrijire este ceva ce nu trebuie să-ți lipsească. Balsamul are numeroase beneficii pentru păr, mai ales dacă folosești des placa de păr sau ondulatorul. De asemenea balsamul te ajută să-ți descurci părul ud mai ușor și īl hidratează. Cumpără un balsam de calitate și nu folosi sampoanele care au și balsam īn compoziție, deoarece efectul balsamului nu va mai fi resimțit de păr.

2. Folosește o mască de păr: acest produs nu īnlocuiește balsamul dar are un efect extrem de benefic asupra părului. Cānd vine vorba de măștile pentru păr, aveți două opțiuni. Prima este să cumpărați acest produs de la magazinele specializate iar a a doua ar fi să pregătiți chiar voi masca, acasă. Există o mulțime de rețete pe internet, fiecare fiind potrivită pentru un anumit tip de problemă a părului. Dacă alegeți varianta a doua, veți vedea ca există cāteva ingrediente ce pot fi folosite īn mai multe tipuri de măsti, cum ar fi oul, uleiul de măsline, banana sau mierea. Aplicați masca și lăsați-o să acționeze pentru mai mult timp, pentru că fiind mai grasă are nevoie de mai mult timp să intre īn piele și să hidrateze.

Cauți produse de calitate pentru īngrijirea părului? Iată recomandările noastre:

Șampon și balsam

Tratamente și măști

Soluții termoprotectoare

Poarta caciula

3. Usucă-ți părul: poate uneori vara mai plecai pe afară cu părul ud, dar asta nu este o idee prea bună īn sezonul rece. Īn primul rānd sănătatea ta va avea de suferit pentru că poți să răcești foarte repede. Părul are și el de suferit. Schimbarea bruscă de temperatură favorizează ruperea firului de păr. Dacă nu īți place să folosești uscătorul de păr, spală-te pe cap seara și apoi lasă-l să se usuce singur, īn casă.

4. Ai grijă ce mănānci: īn sezonul rece, o alimentație sănătoasă este esențială. Specialiștii ne recomandă să māncăm alimente bogate īn minerale deoarece zincul și magneziul ajută părul să fie sănătos și īl protejează. Dacă nu poți mānca alimente ce aduc minerale īn organism, atunci poți lua diverse suplimente. Nu uita să bei apă pentru ca organismul tău să fie bine hidratat.

5. Poartă căciulă sau pălărie: știu, e greu să-ți pui o căciulă pe cap, mai ales dacă tocmai ți-ai coafat părul, dar să știi că īn sezonul rece un astfel de accesoriu este esențial. Părul este foarte afectat de vremea rece, iar o căciulă călduroasă este mereu binevenită.

Copyright 2015 © hottie.ro • sitemap